Waar kun je oude telefoons inleveren?

Telefoon gebruiken

Heb je nog een oude telefoon liggen? Misschien zelfs meerdere telefoons? Gooi ze dan niet weg! Er zijn genoeg mogelijkheden om je oude telefoons in te leveren en zo een positieve impact te maken. Laten we samen eens kijken naar deze opties.

Recycle je oude telefoon

Wist je dat je oude telefoon vol zit met waardevolle materialen die hergebruikt kunnen worden? Organisaties zoals Wecycle en Fairphone bieden diensten aan om je oude telefoon te recyclen.

Door je oude telefoon in te leveren voor recycling, draag je bij aan een beter milieu, en verminder je de e-waste in Nederland. Goed zaak om te doen dus!

Hier zijn enkele interessante weetjes over het recyclen van telefoons:

  1. Een gerecyclede mobiele telefoon is genoeg energie om een laptop 44 uur op te laden.
  2. Voor elke miljoen gerecyclede mobiele telefoons kunnen 35.274 pond koper, 772 pond zilver, 75 pond goud en 33 pond palladium worden teruggewonnen.
  3. Tot 80% van een mobiele telefoon kan worden gerecycled of hergebruikt in nieuwe productieprocessen.

Doneer aan een goed doel

Er zijn goede doelen die graag je oude telefoon willen hebben. CliniClowns, Stichting Aap en KNGF Geleidehonden zijn slechts enkele voorbeelden. Voor elk ingeleverd exemplaar ontvangen deze organisaties een vergoeding.

Zo kun je bijdragen aan het welzijn van zieke kinderen, verwaarloosde apen of de opleiding van geleidehonden. Ook een goede bestemming dus!

Verkoop je oude telefoon

Je oude telefoon kan nog steeds waarde hebben. Er zijn platforms, zoals reBuy, verkoopmijntelefoon.nl, GSMLoket en Zonzoo, waar je je oude telefoon kunt verkopen. Deze platforms geven je oude telefoon een tweede leven door ze opnieuw te verkopen. Zo krijg je nog wat geld voor je oude telefoon, en draag je bij aan een betere wereld.

Belangrijk: Maak eerst je telefoon leeg

Voordat je je oude telefoon inlevert, is het belangrijk om deze leeg te maken en terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Zo verwijder je al je persoonlijke gegevens, zoals foto’s, berichten en wachtwoorden. Ook voorkom je dat je persoonlijke informatie in verkeerde handen valt.