Wat is een pukcode?

Een pukcode staat voor Personal Unlock Key en bestaat uit acht cijfers. Het een speciale code die je nodig hebt als je een simkaart wilt ontgrendelen na het te vaak invoeren van een verkeerde pincode. Het is een unieke code als extra beveiliging waarmee je weer toegang krijg tot je simkaart.

Vergrendelde telefoon met een slotje


Waarom heb je een pukcode nodig?

Stel, je vergeet je pincode van je simkaart, en na drie pogingen wordt deze geblokkeerd. Dit is het moment waarop je pukcode van pas komt. Het is een extra beveiliging om te voorkomen dat anderen toegang krijgen tot je simkaart. Daarom is het altijd belangrijk om deze veilig te bewaren.

Waar vind je je pukcode?

Je pukcode staat meestal op de verpakking van je simkaart. Het is een unieke code die alleen werkt met jouw simkaart. Maar wat je deze code kwijt bent? Geen paniek, je kunt altijd contact opnemen met je provider om deze gratis op te vragen. Soms vraag je deze op via de website van je telefoonprovider. Wel eerst even inloggen uiteraard.

Hoe wijzig je de pincode van je simkaart?

Je simkaart is beveiligd met een pincode. Deze kun je zelf veranderen door een code op je telefoon in te voeren. Bij T-Mobile gaat het bijvoorbeeld zo:  Je pincode van je simkaart is “1111” en de nieuwe pincode die je wilt gebruiken 1234, dan voer je in:
   **04*1111*1234*1234# en daarna druk je op de beltoets als dit nodig is bij jouw type telefoon.

Is je pincode van je telefoon hetzelfde als een pukcode?

Nee, je pincode is de inlog van je telefoon, en je pukcode is de inlog van je simkaart. Kijk in de handleiding van je telefoon hoe je de pincode kunt opvragen als je deze kwijt of vergeten bent.

Hoe gebruik je een pukcode?

Het gebruik van een pukcode is eenvoudig. Heb je drie keer de verkeerde pincode ingevoerd, dan vraagt je telefoon om de pukcode. Voer deze code, in daarna is je telefoon ontgrendeld. Zie je niet het scherm waar het kunt invullen? Haal dan je simkaart eruit en plaats deze weer terug.

Let wel goed op, als je de pukcode 10 keer verkeerd ingevuld, dan is de simkaart geblokkeerd en kun je deze niet meer gebruiken. Dan zit er niets anders op dan een nieuwe simkaart bestellen. Vaak zijn kosten aan verbonden. Je simkaart kun je helaas niet deblokkeren zonder pukcode.