4G telefoons

4G telefoons

Tegenwoordig zijn er 4G telefoons in vele verschillende varianten, maar ze zijn niet allemaal afgesteld op dezelfde 4G frequentie. Bij aankoop van een nieuwe smartphone is het dan ook belangrijk om te informeren of de provider de 4G frequentie ondersteunt. Over het algemeen zit dat wel goed bij de “grotere” telefoonaanbieders, maar je kan maar beter voor 100% zekerheid gaan. Als je in het buitenland een nieuwe telefoon koopt komt het vaker voor dat de 4G frequentie niet wordt ondersteund. Dus check het even bij de provider voor de zekerheid. Koop je een abonnement en maak je de keuze uit een van de 4G telefoons van de provider? Dan zit je altijd goed en kan je gegarandeerd genieten van supersnel 4G internet.

Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

Natuurlijk weten we dan 4G sneller is dan 3G bij een speedtest, maar hoe zit het met de snelheid in praktijk? Ook in werkelijkheid is het veel sneller, de tijden van wachten tijdens het streamen van muziek is echt voorbij. Waar je vroeger met 3G internet 5 tot 10 seconden moest wachten knalt tegenwoordig de muziek direct uit de speakers met 4G internet. Ook bij het bekijken van Youtube videos merk je een enorm groot verschil. Alles gaat direct van posten op Instagram of Facebook tot het uploaden van foto’s op forums. Wat ons betreft moet je altijd kiezen voor een 4G telefoon als je op zoek bent naar een nieuwe smartphone.

Naast de snelheid van 4G is het netwerk ook een heel stuk betrouwbaarder en stabieler. Op plekken waar het 3G netwerk bijna of helemaal uitvalt heb je met 4G nog steeds uitstekend bereik. Wil jij constante snelheid met een stabiel netwerk? Dan adviseren wij om te gaan voor een 4G telefoon, daarom hebben wij ze hier voor je verzameld op een pagina.